Kuntorastipalaveri maanantaina 11.1.2021 klo 18–20 Pirkkolan kerhohuoneessa

6.12.2020

Pidän parempana kasvokkain tapaamista, mutta jos tilanne vaatii tukeudumme etäyhteyksiin. Jos teillä on jo tilastoa rasteilla käynneistä, niin niitä olisi kiva saada jo etukäteen konaisnäkemyksen luomiseksi. Koskee myös omatoimirasteja. Lähetä tiedot sähköpostitse: harraste(at)suunnistavauusimaa.fi. Tiedot lähetettävä 10.1.2021 mennessä! Tarkempia tietoja voit kysellä myös puhelimitse: 040 507 0870 Terveisin Jorma

Suunnistava Uusimaa / harrastesuunnistus KUTSU


Hyvä seuran kuntosuunnistusvastaava tai yhteyshenkilö


Koronarajoitukset iskivät kokouspaikkaamme ja siksi yritämme pitää Kuntorastipalaverin maanantaina 11.1.2021 klo 18–20 Pirkkolan kerhohuoneessa. Pidän parempana kasvokkain tapaamista, mutta jos tilanne vaatii tukeudumme etäyhteyksiin. Kuulemme ja keskustelemme edellisen vuoden kuntorasteista ja erityisesti Koronan tuomista muutoksista. Ainakin omatoimirastit, gps-leimaus rasteilla, tulospalvelut ja uudet maksutavat aiheuttanevat keskustelua. Ennakkotiedot kertovat kävijöiden määrän laskeneen yli 50 prosenttia monilla rasteilla. Suunnistajien, järjestäjien ja maanomistajien palautteita ja toiveita on hyvä kuulla, jos niitä on korviinne kantautunut. Jos teillä on jo tilastoa rasteilla käynneistä, niin niitä olisi kiva saada jo etukäteen konaisnäkemyksen luomiseksi. Koskee myös omatoimirasteja. Hyvä on etukäteen miettiä, mitä asioita haluat keskusteltavan tapaamisessa.


Jos joku on valmis kertomaan omatoimirasteistaan, niin mielellämme annamme siihen tilaisuuden. Metsähallituksen linjauksista annetaan lisätietoa.


Lopuksi käydään läpi Helsingin seudun rastikalenteri päällekkäisyyksien estämiseksi. Toivottavasti saan tapahtumatiedot ennen palaveria, niin teen niistä yhteenvedon. Alustavatkin tiedot auttavat. Ensi kauden rastikalenterien valmistelu on varmasti hyvä aloittaa jo nyt.


Vuoden 2021 kuntorastikalenteriin tarvitaan 10.1.2021 mennessä lyhyesti tiedot:
Tapahtumat (samat kuin Rastilipussa)
· kuntosuunnistustapahtumien päivämäärät
· paikat
· tarkka navigointi-osoite, esimerkiksi opastuksen lähtöpiste tai parkkipaikka


Yleisteksti
· rastien nimi ja lyhenne
· järjestäjät ja yhteystiedot
· radat
· osallistumismaksun suuruudet ja mukanaolo Rastilipussa
· pysäköintitiedot, esimerkiksi ei ohjattua pysäköintiä

 

Luonnonsuojelualueille ulottuvat rastit


Luonnonsuojelualueille ulottuvilta rasteista tulee lähettää hakemus Metsähallitukselle osoitteella kirjaamo@metsa.fi 15.2.2021 mennessä. Uudenmaan harrastevastaava toimittaa seuroille myöhemmin asianumeron, johon viitataan, jotta hakemukset ohjautuvat oikealle henkilölle.


Suurten suunnistusten järjestämistä suojelualueilla tulee välttää pesimäajalla 1.4.-31.7. Myös kuntosuunnistukset tulee ensisijaisesti sijoittaa pesimäkauden ulkopuolelle. Kriittisin aika on 1.5.-30.6.


Suunnistava Uusimaa -lehti kevenee haitariesitteeksi, mihin tarvitaan tapahtumatietojen lisäksi seuran yhdyshenkilön, kuntosuunnistus-, nuoriso- ja karttavastaavan nimi, puhelinnumero tai sähköpostiosoite sekä seuran www -osoite.


Esitettä jaetaan mm. Outdoor/GoExpo-messuilla ja Suunnistajan kaupassa. Sen lisäksi kuntorastijärjestäjät saavat esitteitä tapahtumamäärän ja kulutusarvion mukaan. Tapahtumat julkaistaan myös Rastilipussa, kunhan seurat ne sinne ilmoittavat. Esitteen kustantaa SUU ja alueen ulkopuolisilta peritään 10 euroa/ tapahtuma. Esitteet jaetaan SUU:n kevätkokouksessa seuroille.


Lähetä tiedot sähköpostitse: harraste(at)suunnistavauusimaa.fi.
Tiedot lähetettävä 10.1.2021 mennessä!
Tarkempia tietoja voit kysellä myös puhelimitse: 040 507 0870


Innostusta uuteen kauteen seuralle ja sinulle!


Jorma Helin
Harrastevastaava