Vanhat tapahtumat

Hanne Hilo jakaa palkinnost
Taitoharjoituksen maali

TAPAHTUMAT 2020

 

Tänä kesänä tapahtumat muuttuivat korona pandemian takia paljon. Vuokatin leimausleiri siirtyi vuoteen 2021.

Nuorten Jukola juostaan 15.8.2020 Mikkelissä ja Navi toimii järjestäjänä. 16.8. juostaan Kultaisen kompassin finaali myös Mikkelissä. Tänä vuonna tähän tapahtumaan ei mikään alue ehdi etukäteen valitsemaan joukkueita vaan kisapäivänä katsotaan lopulliset tulokset alueen nuorten suunnistuksien jälkeen.

Koska Ruotsissa järjestettävä Ungi viesti jäi pitämättä, niin Espoossa Espoon Suunta järjesti 8.8 eNight nuorisoviestin, jossa oli useita yöosuuksia.

Myös yhteisiä viestiharjoituksia tehdään Uusimaan alueella ennen Nuorten Jukolaa ja Ungi-viestiä. Näistä ilmoitetaan seurojen nuorisovastaaville.

 

LEIRIT

Kultaisia leirejä pidetään Kisakallion Urheiluopistolla kolme kertaa vuodessa alle 14 vuotiaille. 13-15.3.2020 opiti olla ensimmäinen tämän vuoden kultainen leiri, mutta se peruttiin koronasuosituksien takia, uusi ajankohta ilmoitetaan mahdollisimman pian seurojen ohjaajille. Seuraavat kesällä sekä marraskuussa. Leirillä kaiken muun kivan ohjelman lomassa kisataan Måren kompassista ja Venlan taulusta. Leireillä myös vierailevat maajoukkuesuunnistajat.

Valtakunnallinen kultainen leiri jää tänä kesänä toteuttamatta Suunnistusliiton toimesta.

6-8.11.2020 Kultainen leiri Kisakalliossa, jossa oli 45 osallistujaa. Hanne Hilo toi nuoren maajoukkueurheilijan vinkit leirille ja jakoi Kultainen Kompassi kisan palkinnot. Atte Kavonius Hiidenkiertäjistä voitti pojat ja Martta Kankaanpää tytöt.

 

Seuraava leiri on 13-14.3.2021 tai varapäivinä 20-21.3.2021

 

 

14-VUOTIADEN ALUECUP KULTAINEN KOMPASSI

Perinteinen Kultainen kompassi -aluecup jatkuu taas vuonna 2020. Vuonna 2019 voiton vei Suunnistava Uusimaan ykkösjoukkue. Suunnistavalla Uusimaalla on perinteisesti ollut useita joukkueella. Joukkueessa on 4 tyttöä ja 4 poikaa. Nuoriso-ohjaaja tekee niin monta joukkuetta mukaan finaaliin, kun halukkaita juoksijoita on. Kisan yhteydessä järjestää valtakunnallinen leiri 13-14 vuotiaille nuorille, johon Suunnistava Uusimaa lähtee isolla porukalla mukaan.

Cupiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan kaikki karsintakilpailujen 13- ja 14-vuotiaiden sarjoihin osallistuneet saavat automaattisesti cup-pisteitä. Erillistä osallistumismaksua ei ole, vaan mukaan pääsee karsintakilpailujen hinnalla. Suunnistavan Uusimaan karsintakilpailut nuorille ovat vuonna 2020 AM-keskimatka, AM-pitkä, AM sprintti ja AOK 10.8.2020

Tänä vuonna nämä kisat eivät toimi karsintakisoina vaan yhteistulosten parhaat nuoret palkitaan marraskuun Kultaisella leirillä.