Harraste

KUNTOSUUNNISTUS

KAIKKI TARJOLLA OLEVAT KUNTOSUUNNISTUSTAPAHTUMAT LÖYDÄT SUUNNISTUSLIITON RASTILIPPU-PALVELUSTA 

Suunnistuksen kuntorasteilta haetaan nimen mukaisesti ennen kaikkea kuntoa. Elämykset, aivotyöskentely sekä luonnonrauha ovat elementtejä, jotka kuuluvat kiinteästi suunnistuksen lajikuvaan. Luonto tarjoaa oivan paikan latautua arkipäivän rutiineihin.

Kuntorastit ovat hyvä mahdollisuus opetella suunnistustaitoa ja päästä mukaan myös suunnistusseuran toimintaan. Kuntorastit palvelevat myös aktiivisia kilpa- ja huippusuunnistajia harjoitustilanteina tai iltakilpailuina.

Sitten kun tekee mieli kilpailla:
https://finnspring2018.blogspot.fi/2018/04/neuvoja-kuntorastikavijasta.html

KUNTOSUUNNISTAJAN OHJEET

NOUDATA JÄRJESTÄJÄN OPASTEITA

Pysäköi siten, että autosi ei haittaa muuta liikennettä. Muista että olemme jonkun toisen omistamalla maalla vieraina. Kuntorastit ovat virallisia tapahtumia, eikä niitä voi järjestää jokamiehen oikeuksin.

TUTUSTU SÄÄNTÖIHIN JA OHJEISIIN

Kuntorastitapahtumissa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita. Sääntöjen ja ohjeiden puutteellinen tuntemus ei oikeuta rikkomaan niitä, eikä vapauta sääntörikkomusten seuraamuksista.

VALITSE RATA KUNTOSI JA TAITOTASOSI MUKAAN

Selvitä ratojen pituudet ja vaativuustasot ensin ja tee valintasi arvioituasi oman kuntosi ja taitojesi riittävyys. Jos olet epävarma kysy neuvoa järjestäjiltä, sillä he tuntevat maaston ja ratojen vaativuuden.

ILMOITTAUDU LÄHDÖSSÄ JA MAALISSA

Mikäli maalipöytäkirja ei täsmää lähtöpöytäkirjan kanssa, järjestäjä on velvollinen selvittämään puuttuvat osallistujat ja tarvittaessa ottamaan yhteyttä poliisiviranomaiseen etsintöjen käynnistämiseksi.

HUOMIOI YMPÄRISTÖ

Jokamiehen oikeuksien ja erityisesti velvollisuuksien tunteminen ja noudattaminen ovat jokaisen suunnistajan perustaitoja. Jokainen osallistuja on myös velvollinen auttamaan maastossa loukkaantunutta tai eksynyttä.

LIITTO ON VAKUUTTANUT JÄRJESTÄJÄN, OSALLISTUJAT VASTAAVAT OMISTA VAKUUTUKSISTAAN

Suunnistusliitto on ottanut jäsenseuroilleen Pohjolan tupla-turva vakuutuksen, joka sisältää kilpailu ja kuntorastitapahtumien toimitsijoiden tapaturma- sekä vastuuvakuutuksen.
Kuntorastien osallistujat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan ja vastaavat itse omista vakuutuksistaan. Suunnistusliiton kilpailulisenssi sisältää tapaturmavakuutuksen.

Suunnistuksen lajisäännöt on tehty ensisijaisesti suunnistuskilpailuja varten, mutta kuntosuunnistuksissa noudatetaan myös näitä sääntöjä.

Lisää tietoa Suunnistusliiton sivuilta

 

 

 

Järjestelyohjeita

 

Yleisötapahtumista, kuten kansallisista suunnistuskilpailuista, tulee laatia pelastussuunnitelma. Pelastussuunnitelma toimitetaan ensi sijaisesti paikkakunnan pelastusviranomaiselle, mutta joillain paikkakunnilla on käytäntönä että se tulee toimittaa sen lisäksi myös poliisille.

Oheisten linkkien takaa löytyy eräät mallit pelastussuunnitelmista. Ensimmäisen linkin takana on valmiiksi täytetty pelastussuunnitelma eräästä kilpailusta ja toisessa tyhjä pelastussuunnitelman pohja.

Apua pelastussuunnitelman tekemiseen kannattaa kysyä oman paikkakunnan pelastusviranomaiselta.

Suunnistusliiton sivuilta löytyy malli tätytetystä pelastussuunnitelmasta, pelastussuunnitelmapohja pdf ja doc -muodoissa.

 

 

ALUECUP

Suunnistava Uusimaa tarjoaa jatkossa Aluecup tapahtumia, joissa on tarkoitus tarjota matalan kynnyksen kisoja niin järjestelyjen kuin osallistumisen kannalta. Käytännössä Aluecup on kaikenikäisille suunnattu vastine oravapolkulaisten harjoituskilpasarjalle. Ajatuksena on palvella niin kilpa- kuin kuntosuunnistajia hyvässä hengessä. Lämpimästi tervetuloa hyviin harjoituskisoihin!