Kultainen Kompassi (vanhaa)

Viestin aloitus

KULTAINEN KOMPASSI

UUSIMAAN NUORET UUSIVAT VOITON 2020

Uusimaan nuoret suunnistivat tarkasti,vauhdikkaasti ja uusivat viime vuotisen voiton Kultaisen kompanssin finaalissa. Kisat käytiin Mikkelissä.

UUSIMAA KULTAISEN FINAALIN VOITTOON 2018

Veikkolassa kisattiin syksyllä Kultaisen kompassin finaali. Viime vuotiseen tyyliin Suunnistavan Uusimaan nuoret juoksivat voittoon ja kolmas sija tuli Uusimaan nuorille.

Eniten joukkueita oli taas kerran Suunnistavalla Uusimaalla, peräti 6 joukkuetta.

Ensi vuonna Tampereelle suurella porukalle leireilemään ja finaaliin 14-15.9.2019.

KULTAISEN KOMPASSIN FINAALI 2017 TUNNELMIA

Finaalin voitto Uusimaa 1 -joukkueelle vuonna 2017

KULTAISEN KOMPASSIN FINAALI 2015

Uusimaan tytöt, joukkueen nro näkyy kasvomaalauksesta

13.9.2015 Tampereella ratkottiin Kultainen kompassi Finaali. Suunnistava Uusimaa oli upeasti kuudella joukkueella mukana. Voiton vei tänä vuonna Hämeen ykkösjoukkue. Suunnistava uusimaan ykkönen oli kolmas jääden vain 4 pistettä voitosta. Uusimaa 2 oli 7 ja Uusimaa 3 oli 14. Loput joukkueet olivat sijoilla 17, 22 ja 23. Finaalin yhteydessä järjestetty leiri oli nuorten mieleen, mukavaa ohjelmaa ja näki suunnistuskavereita ympäri Suomen. Ensi vuonna isolla joukolla taas leireilemään ja finaaliin Seinäjoelle!

KULTAINEN KOMPASSI FINAALIVIIKONLOPPU LÄHESTYY

2015 alue cupin kisat on suunnistettu ja pisteet laskettu. Poikien puolella Hiidenkiertäjien Juuso Viskari vei voiton täysillä pisteillä, 150. Toisena HS:n Paavo Heinonen ja kolmas Lynxin Kristian Boström. Tyttöjen puolella voiton jakoivat RR:n tytöt Melina Lahdenperä ja Ida Haapala, pisteitä 135. Essu:n Maria Määttänen sijoittui kolmanneksi.
Suunnistavan Uusimaan nuoret lähdössä isolla joukolla valtakunnalliselle leirille Tampereelle 12-13.9. Lähes 50 nuorta ja huoltajia on lähdössä matkaan. Joukkueita on ilmoitettu 13.9. Kultainen kompassi finaaliin ennätysmäärä, 5 joukkuetta. Vielä mukaan kiinnostuneet nuoret ottakaa yhteys Virpiin, 0404552852.

Seuraava kultainen leiri pidetään kisakauden päätyttyä 13-15.11.2015 Kisakallion Urheiluopistolla, Siellä nuoria on opastamassa Venla Harju (ent.Niemi) ja muita maajoukkuesuunnistajia.
Leiristä infotaan seuraohjaajia. Ilmoittautuminen seuraohjaajan kautta.

14-VUOTIAIDEN ALUECUP KULTAINEN KOMPASSI

Perinteinen Kultainen kompassi -aluecup jatkuu tänäkin vuonna. Vuonna 2014 voiton vei Suunnistavan Uusimaan nuoret. Oli hienoa, että meillä oli kolme joukkuetta mukana loppukilpailussa Kangasalalla. Pääpiirteissään cup toimii seuraavasti: Alueella on 4 karsintakilpailua, joista 3 parhaasta saa itselleen pisteitä. Näiden perusteella alueelta valitaan kaksi 4 tytön ja 4 pojan joukkuetta valtakunnalliseen finaaliin Tampereelle 13.9.2015. Lisäksi alueen nuoriso-ohjaaja yrittää kerätä niin monta joukkuetta mukaan finaaliin, kun on leiriläisiä matkassa. Kisana yhteydessä järjestää valtakunnallinen leiri 13-14 vuotiaille nuorille, johon Suunnistava Uusimaa lähtee isolla porukalla mukaan. Cupiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan kaikki karsintakilpailujen 13- ja 14-vuotiaiden sarjoihin osallistuneet saavat automaattisesti cup-pisteitä. Erillistä osallistumismaksua ei ole, vaan mukaan pääsee karsintakilpailujen hinnalla. Suunnistavan Uusimaan karsintakilpailut nuorille ovat vuonna 2015 AM-keskimatka 19.5., AM-pitkä 15.8., AOK 18.8. ja järjestäjänä Rasti-Vihti sekä KLL kilpailu 28.8. Kirkkonummella.

SEURAAVA KULTAINEN LEIRI 20.-22.3.2015 KISAKALLIOSSA

Kultainen leiri 20-22.3.2015 Mårten Boströmin opastuksella!

• 13.30 Leirin päätös ja palkintojen jako, mm. Måren kompassi kisan voittajalle

Hinta 145 € ja hinta sisältävää leiriohjelman, majoituksen ja ruokailut.

Tiedustelut Virpiltä 0404552852

SUUNNISTAVA UUSIMAA JÄLLEEN VOITTOON!

Ykkösjoukkueessa suunnistivat Miika Tala ja Juuso Viskari, jotka voittivat hajontaratansa. Näin keräsivät paljon pisteitä joukkueelle. Henrik Asklöf ja Ellen Heinaro olivat ratojensa kolmanneksi nopeimpia. Joukkueessa juoksivat lisäksi Elisa Ståhlberg,Maria Määttänen, Venla Turakainen ja Mikael Rautio. Uusimaan kakkonen upeasti kymmenes ja siinä juoksivat Paavo Heinonen, Vilppu Viinikainen, Mikko Tervakangas, Niko Vaenerberg, Aino Palmen, Ida Haapala, Melina Lahdenperä ja Saara Saalo. Kolmosjoukkue tsemppasi hienosti sijalle 19. Kisassa toinen oli Häme ja kolmas Keski-Suomi.

KULTAINEN KOMPASSI 2014, LOPPUTULOKSET

Kultaisen kompassin aluecup vuodelta 2014 on kisailtu, ja lopputulokset ovat selvillä. Voitot nappasivat Venla Turakainen Helsingin Suunnistajista sekä Miika Tala Helsingin Suunnistajista. Onnea kaikille kisoissa pärjänneille! Kymmenen parhaan tulokset löytyvät tulosarkistosta v. 2014 alta.

VALTAKUNNALLISEN FINAALIN VOITTO JÄLLEEN UUDELLEMAALLE

Suunnistavan Uudenmaan nuoret palasivat kultakantaan Kultaisen kompassin valtakunnallisessa finaalissa Tuusulassa. Joukkueessa suunnistivat Siiri Saalo, Annika Matilainen, Tuuli Heikkilä, Leenukka Hanhijärvi, Veeti Otsamo, Lauri Heinaro, Miika Tala ja Topias Niemi. Kakkosjoukkue nappasi 10. sijan, ja viime hetken sairastumisten takia vajaalla miehityksellä juossut 3-joukkue oli 23:s. Onnea kaikille mukana olleille upeista suorituksista!

KULTAINEN KOMPASSI 2013, LOPPUTULOKSET

Kultaisen kompassin aluecup vuodelta 2013 on kisailtu, ja lopputulokset ovat selvillä. Kisa oli sekä tyttöjen että poikien sarjassa äärimmäisen tiukka, ja molemmissa sarjoissa voitto sekä edustusjoukkueiden kokoonpano selvisivät vasta viimeisessä osakilpailussa. Voitot nappasivat lopulta Tuuli Heikkilä Lynxistä sekä Miika Tala Helsingin Suunnistajista. Onnea kaikille kisoissa pärjänneille!

Tuloksissa keltaisella merkityt nuoret on valittu valtakunnallisen finaalin 1-joukkueeseen, ja hopeataustaiset taas 2-joukkueeseen. Tarvitsen myös näiltä vahvistuksen mukaan lähtemisestä – muulloin otamme listalta seuraavat nimet varasijalta joukkueisiin. Finaali juostaan Tuusulassa su 15.9., ja lisäksi viikonloppuna on runsaasti oheisohjelmaa (ks.  kilpailukutsu).

Koska kisat ovat lähellä ja haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua, seurat ja nuoret voivat koota keskenään lisäjoukkueita näiden kahden tulosten perusteella kootun joukkueen lisäksi, alue maksaa osallistumismaksun. Yksittäiset urheilijat voivat ilmoittautua ”suunnistajapankkiin” alueen nuorisovastaavalle, niin koetetaan koota kaikille oma porukka. Joukkueessa suunnistaa 4 tyttöä ja 4 poikaa, yhteensä siis 8 nuorta. Heidän tulee olla vuonna 1999 tai 2000 syntyneitä.

Viestijärjestelyjä varten tarvitsen kaikilta mukaan haluavilta ilmoittautumiset pe 6.9 mennessä. Ilmoita nimesi, emit-numerosi ja yhteystietosi osoitteeseen nuoriso ät suunnistavauusimaa.fi tai puhelimitse 040 834 8050 / Tiina Moisander. Tarvitsemme myös joukkueille mukaan lähtevät huoltajat. Finaalit ovat olleet kivoja tapahtumia, joten kannattaa tulla mukaan! Kaikille ilmoittautuneille lähtee vielä sähköpostia joukkueiden kokoonpanojen varmistuttua.